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Recipe of Perfect Gâteau des rois

Gâteau des rois

Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Recipe of Homemade Gâteau des rois. One of my favorites. This time, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.

In regards to cooking healthful meals for our own families, there is always some amount of dissention among the positions. The fantastic thing is there are recipes that are very healthy but the nutritious nature of these recipes is somewhat disguised. What they do not know in such instances truly should not bring harm their way (out allergies, which will not be discounted ).

Nutritious cooking can be difficult as most folks don't desire to spend some time preparing and planning meals which our families won't eat. At precisely the same timewe need our families to be healthy so that we feel compelled to master new and improved methods of cooking healthy foods for our family to love (and regrettably in some instances scorn).

Yet another great little bit of information when it comes to cooking principles would be to test more straightforward recipes for some time and then expand your own horizons into the more complex recipes that abound. Most recipes are going to have small note about their level of difficulty also you can go through the recipe to see whether or not it really is something you're interested in preparing or confident you could prepare. Remember Rome was not built in one time and it'll take a relatively good opportunity to build a reliable'repertoire' of recipes to work into your own meal preparation rotation.

Many things affect the quality of taste from Gâteau des rois, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Gâteau des rois delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Gâteau des rois using 11 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve that.

En Provence d’où je viens , la couronne des rois est fourrée aux fruits confits On la trouve rarement dans d’autres régions et où je vis maintenant même si c’est dans le sud , elle est fade et non garnie donc si je veux régaler ma famille, je la fait !!! # teamtrees

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Gâteau des rois:

  1. Fruits confits dont écorces de citron confites et kumquats confits en dés que j’avais fait l’année dernière, je vais en réaliser prochainement et mettrai toute les étapes de ma recette
  2. Rhum
  3. Fleur d’oranger / vanille
  4. 2 œufs entier dont 1 pour la dorure
  5. 350 g farine ( j’utilise la farine Francine pour brioche
  6. 120 ml Lait
  7. 40 g sucre
  8. 80 g beurre mou
  9. 4 g sel
  10. 10 g levure boulangère
  11. Les sachets déshydratés Francine sont bien aussi

Steps to make to make Gâteau des rois

  1. La veille au soir,mettre à macérer les fruits confits en dés avec 1 a 2 cac de rhum ou pour les sans alcool de la fleurs d’oranger, sortir votre beurre pour qu’il soit mou et vos œufs pour qu’ils soient à température ambiante
  2. Le lendemain mettre vos 350g de farine, votre levure et commencez à pétrir.. mettre votre beurre, préparez votre lait tiède et votre parfum pour moi rhum et fleur d’oranger / vanille il faut qu’il y ai 175 ml au total de liquide, mettre avec votre mélange farine / beurre
  3. Pétrissez moyenne vitesse jusqu’à ce que votre pâte soit bien lisse et brillante ( ça peut durer 1/4 d’heure,au dernier moment rajoutez votre sel, pétrir encore un peu mais pas trop
  4. Avec mon poids total de pâte j’ai fais 2 rois 4/6 personnes (tout dépend des personnes 😀) je divise ma pâte en 2 et je réalise 2 disques de pâte, je dépose en Couronne mes fruits confits
  5. Je rabat ma pâte de façon à emprisonner les fruits, je fais un trou au milieu et je rabat en prenant soin que la couronne soit bien soudée
  6. Je met sur une plaque et j’humidifie avec un pistolet pour éviter que la pâte croûte, je met à lever dans un endroit un peu chaud... ça peut prendre 2h même 3... j’humidifie souvent,,, je termine souvent en chauffant mon four à 80° et je les dépose sur la porte pour qu’ils finissent tranquillement sans les brusquer
  7. Quand ils sont prêts, mettre à chauffer le four à 180° et dorer délicatement, la pâte à brioche est fragile si vous appuyez trop vous pouvez faire retomber votre pâte
  8. Au moment où je met mes rois au four, je met un bonne giclée d’eau pour faire un peu de vapeur ça améliore la coloration...hum sentez la bonne odeur de brioche qui cuit
  9. Quand votre rois est cuit, préparez du nappage (abricotine) nappez votre rois et décorez de sucre grains et de cerises confites

It's those small actions that you take towards your aim of cooking healthy foods for the family that will matter a lot greater than any leap. Before you realize it that you will realize that you all have more energy and a much better understanding of general wellbeing than you'd have envisioned before changing up your eating habits. If that is not sufficient to encourage you however, you could always check out the excuse to go shopping for new clothes once you drop a size or 2.

So that is going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Make Perfect Gâteau des rois. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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