How to Make Award-winning Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes
Hey everyone, it is me, Dave, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Steps to Make Any-night-of-the-week Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Let's face it, cooking is not just a high priority at the lives of every man, woman, or child on Earth. In fact, much too individuals have left understanding how to cook a priority within their lives. This usually means that individuals frequently rely on power foods and boxed mixes rather than just taking your time and effort to prepare healthy meals for the families and our personal enjoyment.
Healthy cooking is often difficult because most folks don't want to spend time planning and preparing meals our own families refuse to eat. At exactly the exact same timewe need our own families to be healthy so we feel compelled to learn improved and new ways of cooking healthy foods to our family to enjoy (and regrettably in some situations scorn).
There are many that will argue that ingesting healthy food costs more than simply cooking the more healthy meals that pack in the calories and additives. The fact of the situation is that if you compare the expenses with the health care bills of their future for failing to do so, they seem rather slight by comparison. Yes, good food costs additional money. Oftentimes, that is a simple fact of everyday life. But by learning portion control and eating the appropriate portions you may find that you're actually spending less you conform to the proper amounts of food which you must be consuming so as to maintain a balanced and busy lifestyle.
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Many things affect the quality of taste from Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes is 1 personne. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes estimated approx 2h30 min.
To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes using 23 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
Ingredients and spices that need to be Take to make Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes:
- ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ꜰɪʟᴇᴛ
- 125 g - Filet de Boeuf 🍖
- 2 - Brins de Romarin
- Sel 🧂
- Poivre
- 1/2 cuillère à café - Beurre 🧈
- ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴘᴏᴍᴍᴇꜱ ᴅᴇ ᴛᴇʀʀᴇ
- 2 - Pommes de Terre 🥔
- Huile d'Olive
- Sel 🧂
- Poivre
- Paprika
- 200 ml - Eau 🥛
- 1 cuillère à soupe - Bouillon de Poulet en Poudre
- Parmesan ou Pecorino 🧀
- ꜱᴀᴜᴄᴇ
- 1 - Echalotte
- 50 ml - Vin Rouge 🍷
- 50 ml - Creme liquide
- 1 cuillère à café - Fond de Veau
- 1 cuillère à café - Demi Glace
- Sel🧂
- Poivre
Steps to make to make Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes
- ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴜ ꜰɪʟᴇᴛ : Laisser le filet de bœuf à température ambiante pendant 30 minutes - Dans un très gros recipient preparer un bain marie d'eau à 55°C avec le thermoplongeur - saler et poivrer y compris sur les cotés - placer un brin de romarin sur chacune des 2 faces, mettre dans un sachet sous vide et extraire l'air - Quand le bain marie a atteint 55°C placer le sachet en le lestant - Laisser cuire pendant 2h30
- ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴅᴇ ʟᴀ ꜱᴀᴜᴄᴇ : Épelucher l'ECHALOTTE - Dans un Hachoir placer l'ECHALOTTE, le VIN ROUGE, la CRÈME LIQUIDE, 1 cuillère à café de FOND DE VEAU, 1/2 cuillère à café de DEMI-GLACE, SALER et POIVRER - Hacher jusqu'à obtenir une SAUCE à la consistance fluide
- ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇꜱ ᴘᴏᴍᴍᴇꜱ ᴅᴇ ᴛᴇʀʀᴇ ꜰᴏɴᴅᴀɴᴛᴇꜱ 1/2 (1ʜ30 ᴀᴘʀᴇꜱ ʟᴇ ᴅᴇʙᴜᴛ ᴅᴇ ʟᴀ ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴜ ꜰɪʟᴇᴛ) : Préchauffer le Four à 200°C - Épelucher les Pommes de Terre - Les couper en 2 et trancher le bout de chause moitié pour avoir une surface plate des 2 cotés - Couvrir d'HUILE D'OLIVE le fond d'un Plat à cuisson puis disposer les POMMES DE TERRE - SALER, POIVRER et soupoudrer de PAPRIKA - Retourner les POMMES DE TERRE et faire de même avec l'autre face - Placer au four à 200°C pendant 20 minutes
- ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇꜱ ᴘᴏᴍᴍᴇꜱ ᴅᴇ ᴛᴇʀʀᴇ ꜰᴏɴᴅᴀɴᴛᴇꜱ 2/2 : Pendant la première partie de la cuisson preparer un bouillon de Poulet en melangeant 200ml d'EAU à une cuillère à soupe de BOUILLON DE POULET en poudre - Une fois la première partie de la cuisson effectuée, decoler les Pommes de Terre et les Retourner - Verser le Bouillon dans le plat puis remettre au Four à 200°C pendant 20 minutes
- ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇ ʟᴀ ꜱᴀᴜᴄᴇ (ᴘᴇɴᴅᴀɴᴛ ʟᴀ ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇꜱ ᴘᴏᴍᴍᴇꜱ ᴅᴇ ᴛᴇʀʀᴇ) : mettre la PRÉPARATION DE SAUCE dans une petite Casserole et faire cuire et reduire à feu doux jusqu'à obtenir une consistance épaisse en mélangeant régulièrement - Réserver au chaud sur feu très doux
- ꜰɪɴɪꜱꜱᴀɢᴇ ᴅᴜ ꜰɪʟᴇᴛ : Quand le FILET est cuit faire fondre une noisette de BEURRE dans un Ramequin - Faire préchauffer une poêle à 230°C - Retirer le FILET du Bain Marie et de son sachet - Rajouter le jus de cuisson du sachet à la Sauce - Retirer les brins de ROMARIN et badigeonner chaque face se BEURRE FONDU avec un Pinceau - Placer le FILET dans la poêle sur chaque face uniquement pour griller la surface - Réserver ensuite le FILET
- ᴅʀᴇꜱꜱᴀɢᴇ : Sortir les POMMES DE TERRE FONDANTES du Four, les disposer sur l'Assiette et raper du PARMESAN par dessus - Placer le FILET et le trancher - Verser la SAUCE sur le FILET
Additionally you will detect as your experience and confidence develops you will see your self more and more frequently improvising while you go and adjusting meals to fulfill your personal preferences. If you prefer more or less of ingredients or want to create a recipe a little more or less hot in flavor you can make simple alterations along the way in order to attain this objective. Put simply you will begin in time to create meals of your personal. And that is something that you will not necessarily learn when it has to do with basic cooking skills for beginners but you'd never know if you did not master those simple cooking skills.
So that is going to wrap this up with this special food Recipe of Homemade Filet de Boeuf et Pommes de Terre fondantes. Thanks so much for reading. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!